ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Προκήρυξη δωρεάς Pampers «Παιδί & Υγεία» για παιδιατρική έρευνα 2024 - 2026

Η εταιρία ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ, που διαθέτει στην Ελλάδα μεταξύ άλλων τα προϊόντα βρεφικής φροντίδας Pampers προκηρύσσει τη δωρεά «ΠΑΙΔΙ & ΥΓΕΙΑ». Η δωρεά έχει σκοπό την ενθάρρυνση και ενδυνάμωση της επιστημονικής έρευνας σε όλους τους τομείς της Παιδιατρικής. Η προκήρυξη απευθύνεται σε κάθε Παιδίατρο ή ειδικευόμενο, ο οποίος διατηρεί ενδιαφέρον για την έρευνα. Στην περίπτωση μελών των Παιδιατρικών Κλινικών των Πανεπιστημίων της χώρας οι υποψήφιοι μπορούν να κατέχουν μέχρι και το βαθμό του Επίκουρου Καθηγητή.

Διαβάστε περισσότερα

1o Συνέδριο Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας

Χαιρετισμός Προέδρου

Το 1ο Συνέδριο Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΕEΠΕΚΕ) και σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Νοεμβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Βιόπολις, στη Λάρισα.

Το Συνέδριο αυτό αποτελεί την φυσική εξέλιξη του Παιδιατρικού Συμποσίου Κεντρικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 22 συνεχή έτη στην πόλη της Λάρισας. 

Το 1ο Συνέδριο Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας θα γίνει μόνον με φυσική παρουσία με σκοπό να μας προτρέψει να ξαναμπούμε στις αίθουσες και να ανταλλάξουμε απόψεις από κοντά όπως και να συναντήσουμε παλιούς φίλους και συνεργάτες. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρόγραμμα μας έχει ευρεία θεματολογία και περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, εισηγήσεις, διαδραστικές ομιλίες και παρουσιάσεις θέσεων και αντιπαραθέσεων (debate). Φέτος, για πρώτη φορά, δίνεται ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχοντας με προφορικές παρουσιάσεις.

Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα υπάρξει η δυνατότητα υποβολής περιλήψεων που εφόσον εγκριθούν θα παρουσιαστούν είτε ως προφορικές ανακοινώσεις είτε ως e-poster.

Για την παρακολούθηση του Συμποσίου θα χορηγηθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME/CPD Credits).

Προσβλέπουμε στη δυναμική συμμετοχή σας!
 
Γεώργιος Συρογιαννόπουλος                                               Ιωάννα Γριβέα
Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής                                           Καθηγήτρια Παιδιατρικής & Νεογνολογίας,
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας                                                       Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής
Πρόεδρος Εταιρείας Παιδιατρικής                                             Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Εκπαίδευσης και Έρευνας Κεντρικής Ελλάδας

 

Υποβολή Περίληψης
Η υποβολή περιλήψεων εργασιών του 1ου Συνεδρίου Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας, ξεκίνησε!

Επισημαίνεται ότι, η υποβολή περιλήψεων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά online μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου.

 


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2022 -2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΝΕΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

(Υποστηρίζεται η διεξαγωγή μαθημάτων με μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας).

 Προθεσμία Υποβολής αιτήσεων:  Από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2022.

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει την προκήρυξη νέας σειράς θέσεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» για το ακαδημαϊκό έτος 2022 -2023 και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα.Το ΠΜΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» στο γνωστικό αντικείμενο «Παιδιατρική» έχει στόχο την διεύρυνση των σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο και την παροχή υψηλής ποιότητας α) θεωρητικών γνώσεων και κλινικής εμπειρίας που αφορούν την σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση παιδιατρικών νοσημάτων με εστίαση στην πρόληψη αλλά και σε νοσήματα που χρειάζονται εξειδικευμένη γνώση και αφορούν παιδιατρικές εξειδικεύσεις καθώς και β) θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης στην έρευνα. Το πρόγραμμα διέπεται από τον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΩΡΕΑΣ Pampers

"ΠΑΙΔΙ & ΥΓΕΙΑ" ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 2022-2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και λειτουργεί σύμφωνα με το Νέο Νόμο 4485/17 των Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Διαβάστε περισσότερα

get updates